KEBAIKAN DAN KEBURUKAN ESP SHAKLEE

Selalu dengar orang sebut ESP tapi tak sure sangat ESP tu apa? untuk apa? betul ke berkesan?

Okaylah...saya cuba terangkan seringkas yang mungkin ya.

ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP tersangatla popular dan produk yang paling laris ialah.......kerana ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa....untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal.....tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni.

Kalau tak cukup protein apa akan berlaku?
  • rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
  • kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
  • punca ulser perut + ulser usus.
  • luka lambat sembuh akhirnya berparut.
  • ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
  • antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan.


Kalau cukup protein pula?
Macamana tau badan kita cukup protein? Kemusykilan di situ. Jadi "always play safe" ambil ESP ini sebagai pelengkap. No harm at all.



KEBAIKAN :  ESP SHAKLEE
  • Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.

  • Untuk wanita yang sedang pregnant macam saya sekarang : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.

  • Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan anak kesayangan : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.
  • Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.

  • Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.

  • Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.

  • Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!

  • Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Laar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian.

KEBURUKAN : ESP SHAKLEE

Kesan negative nya berlaku bila kita beli tapi tak minum , tak amalkan, tak ikut arahan yang sepatutnya. Rugi nya...sedangkan mudah saja caranya. Bancuh 1 sudu besar dengan air kegemaran then siap untuk di minum. Bila semuanya tak, tak nampak hasil, kita jadi negative. Nak salahkan siapa...tak baik kan gitu.


So sekarang ni kita dah tau kebaikan ESP Shaklee dan untuk siapa. Kita dalam golongan yang mana ya? Kalau termasuk dalam golongan ingin mencuba....boleh saja.Tak memudaratkan pun.


SPECIAL VIDEO 
untuk wanita yang ALAMI SENGGUGUT TERUK NAK PATAH PINGGANG!





Sekiranya anda berminat dan ingin dapatkan konsultasi percuma, bolehla hubungi saya 

30 comments:

  1. Kalau minum edp 3sudu mkn trs..waktu pg..blh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh...takde masalah tp ini supplemen maknanya awak masih kena ambil breakfast ye.

      Delete
  2. Esp ni kalo minum plain cmtu je leh ke?? N brape lama tahan esp ni ye??

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh minum plain gitu...tahan antara 2-3bln depends pada intake kita.

      Delete
  3. info berguna..tq for sharing ;)
    saya pun minum esp ...dgn air suam je ;))

    ReplyDelete
  4. just nak share..saya pun pengguna shaklee. lepas pantang guna set ni. cuma Doc. ada advice kurangkan pengambilan ESP.. cth satu sudu sehari coz dia kata baby boleh semput sikit bila ambil ESP berlebihan..

    ReplyDelete
  5. ESP nie bole tmbah berat bdan tak?? Bg org yang kurus??

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk penambahan berat badan saya suka suggest mealshake..

      Delete
  6. Replies
    1. utk harga encik boleh whatsapp saya di 012-2103244

      Delete
  7. Esp blh ke dcmpur dgn air teh??mak sy x suke minum milo/horlicks..ad org ckp esp xleh cmpur dgn teh/kopi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cuba esp+madu... ataupun esp+jus oren.
      kafein mmg tak sesuai cik. seeloknya kurangkan.

      Delete
  8. kalau nak gemuk, boleh minum ni ke ? :/

    ReplyDelete
  9. Dye 1 hari kena bancuh berape kali. Amd time2 y sesuai waktu bila. And time puasa pulak cam ane. Kalau datang bulan bolehkan minum esp ini kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nur Atikah... cara makan, consultation n followup saya akan beri secara percuma special utk customer saya sahaja. Bolehla awak beli dgn saya.. email saya di zamilazahari@yahoo.com k. tq

      Delete
  10. untuk yg nak kurus ambik esp ape???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya utk kurus boleh amalkan esp. boleh whatsapp saya utk detail info

      Delete
  11. Budak umur 2thn 8bulan leh minum x?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sesuai la..utk 2tahun boleh cuba mealshake.

      Delete
  12. Sis, Izinkan sy share kn kebaikn ni ye. tq ��

    ReplyDelete
  13. saya jugak minum esp dan rasa die sangat best..pulak boleh campur dlm air kegemaran kecuali air yang berkafein...yummy :)

    ReplyDelete
  14. Salam nk tnya soya baik ke untuk ibu mengandung?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Faranatasya,
      Soya boleh di ambil oleh ibu mengandung cuma jangan berlebihan. Lagi 1 kena tengok soya tu jenis yg mcmana. ESP Shaklee is a NON GMO jadi takde masalah utk di ambil oleh ibu mengandung :)

      Delete
  15. Sis..mohon share kebaikan esp ye..

    ReplyDelete
  16. boleh ke saya campur ESP dgn MILKSHAKE?

    ReplyDelete
  17. nk tanya kalau amik lepas exercise boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Asakura,

      lebih elok minum sebelum dan selepas bersenam.

      Delete
  18. Salam nak tanya apa beza esp dengan soya biasa ye?

    ReplyDelete